Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Comisia de la Veneția se va expune cu privire la reforma procuraturii

20 mar. 2015,, 12:00   Societate
2815 0

Comisia de la Veneția se va expune cu privire la reforma procuraturii
Foto: zn.ua

Membrii Comisiei de la Veneția și Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului urmează să examineze noul proiect de lege cu privire la procuratură. Avizarea proiectului urmează a fi adoptată în cadrul celei de-a 102-a sesiuni plenare a Comisiei, la lucrările căreia participă și procurorul general, Corneliu Gurin, notează NOI.md.

Scopurile de bază ale reformei procuraturii rezidă în sporirea independenţei şi responsabilităţii procurorilor, respectarea drepturilor omului la toate etapele urmăririi penale şi asigurarea calităţii procesului de investigație. Totodată, se propune delimitarea clară a competenţelor procuraturii, micşorarea numărului de procurori ierarhic-superiori, consolidarea capacităţilor organelor de autoadministrare ale procurorilor.

Precizăm că la începutul lunii februarie curent, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia a vizitat Moldova pentru a se documenta pe marginea noului proiect de lege. Membrii delegației au avut întrevederi cu procurorul general, reprezentanții Consiliului Superior al Procurorilor, fracţiunile parlamentare, reprezentanţii organizaţiilor internaţionale şi ai societăţii civile.

Experţii au afirmat atunci că proiectul de Lege cu privire la Procuratură corespunde standardelor internaţionale și că recomandările precedente ale Comisiei de la Veneţia au fost luate în calcul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?