X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Netanyahu: Israelul nu are 'un aliat mai mare' decît SUA

20 mar. 2015,, 03:00   Externe
2986 0

Нетаньяху заявил, что Израиль является наиболее значимым союзником США
Foto: ruvr.ru

Israelul nu are 'un aliat mai mare' decât SUA, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu pentru canalul american de televiziune NBC, în condițiile tensionării relațiilor dintre cele două țări în timpul campaniei ce a precedat scrutinul parlamentar israelian din 17 martie, transmite Reuters.''Sunt atât de multe domenii în care trebuie să conlucrăm cu Statele Unite. America nu are un aliat mai mare decât Israelul și Israelul nu are un aliat mai mare decât Statele Unite'', a spus Netanyahu în interviul citat.

Miercuri, Casa Albă l-a criticat pe șeful guvernului israelian pentru că ar fi renunțat la angajamentul său de a purta negocieri pentru crearea unui stat palestinian și pentru că ar fi avut în campania electorală o retorică de 'învrăjbire' față de arabii israelieni.

În interviul acordat NBC, care va fi transmis integral în cursul serii de joi, Benjamin Netanyahu a respins și acuzația că ar fi rasist. El a precizat că nu a discutat cu președintele american Barack Obama după alegerile din Israel din 17 martie, dar și-a exprimat convingerea că acest lucru se va întâmpla în curând.

Rezultatele cvasidefinitive ale alegerilor legislative desfășurate marți în Israel confirmă victoria lejeră a partidului conservator al lui Benjamin Netanyahu și o potențială majoritate de dreapta formată din 67 din cei 120 de parlamentari pentru premierul în exercițiu, a indicat comisia electorală.

Partidul Likud al lui Netanyahu a obținut 30 de locuri în parlament, Uniunea Sionistă a adversarului său laburist Isaac Herzog are 24 de mandate, în timp ce lista partidelor arabe israeliene se situează pe poziția a treia, cu 13 aleși, a indicat comisia electorală într-un comunicat.

Cifrele sunt cvasidefinitive, însă vor mai trebui supuse verificării înainte de publicarea lor oficială la 25 martie, a indicat comisia, dar distribuirea mandatelor în cel de-al 20-lea parlament (Knesset) nu se va schimba, potrivit presei israeliene. Netanyahu, aflat la putere din 2009, ar urma să primească din partea președintelui Reuven Rivlin sarcina de a forma viitorul guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?