X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Deputații vor audia marți raportul Comisiei de anchetă privind situația de la BEM

19 mar. 2015,, 13:28   Politică
3930 2

Deputații vor audia marți raportul Comisiei de anchetă privind situația de la BEM
Foto: noi.md

Raportul Comisiei speciale de anchetă privind elucidarea situației de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank va fi audiat în plenul Parlamentului marțea viitoare. Anunțul a fost făcut de spicherul Andrian Candu, informează NOI.md.

Decizia a fost luată în condițiile în care dezbaterile pe marginea proiectului propus de Guvern privind extinderea moratoriului instituit la cele trei bănci problematice au intrat în impas. Inițiativa prevede extinderea moratoriului de la patru luni pînă la un an, lucru ce va spori posibilitățile Băncii Naționale de a interveni în soluționarea crizelor bancare, spun autorii proiectului.

„Ne-am ciocnit prima dată de astfel de situație și de aceea sîntem nevoiți să solicităm modificări la acest proiect”, a precizat prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag.

Deputații liberali, socialiști, dar și cei comuniști au privit sceptic inițiativa Băncii Naționale.

„Este evident că aceste modificări le faceți pentru a trage din timp și a mușamaliza fărădelegile care au loc la BEM și celelalte bănci”, a spus deputata liberală Corina Fusu.

„Doriți să vă faceți mendrele, așa cum ați făcut și pînă acum. Noi ne vom expune asupra solicitării BNM după ce vom vedea raportul Comisiei speciale de anchetă”, a spus la rîndul său liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Hoţomanii şi bandiţii au furat banii şi nu i-au întors pînă acum. Unii dintre ei se află în această sală”, a declarat socialistul Ion Ceban.

În cele din urmă, liderii fracțiunilor parlamentare au căzut de acord să amîne votarea acestui proiect pentru săptămîna viitoare, atunci cînd va fi audiat raportul Comisiei speciale de anchetă.

Precizăm că BNM a instituit regim de administrare specială la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank la finele lunii noiembrie. Moratoriul instituit la cele trei bănci expiră pe 27 martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?