X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consiliul Europei va contribui la restabilirea încrederii între Chișinău și Tiraspol

19 mar. 2015,, 10:45   Politică
2709 2
Совет Европы поможет в восстановлении доверия между берегами Днестра
Foto: votare.com
Cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei a fost discutată în cadrul întrevederii vicepremierului Victor Osipov cu şefa Direcţiei programe de cooperare din cadrul Departamentului democraţie şi afaceri politice a Consiliului Europe, Anna Capello-Brillat, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul pentru Reintegrare, un interes aparte a fost acordat Programului Consiliului Europei „Măsuri de consolidare a încrederii între malurile rîului Nistru”.

În cadrul discuțiilor părțile au evidenţiat necesitatea asigurării condiţiilor pentru ca elevii şi studenţii de pe ambele maluri ale Nistrului să aibă parte de studii calitative, la standarde europene.

Totodată, părțile au vorbit despre necesitatea asigurării reprezentanților Consiliului Europei posibilității de a vizita instituțiile penitenciare din Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de întreținere a deținuților.

În final, Victor Osipov și Anna Capello-Brillat au menționat necesitatea extinderii cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?