X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Leancă după vizita la Berlin: În relația Moldova-UE se instalează o mare neîncredere

18 mar. 2015,, 17:15   Politică
6369 7

Leancă după vizita la Berlin: În relația Moldova-UE se instalează o mare neîncredere
Foto: moldova.org

În cercurile politice de la Berlin există o anumită nedumerire și dezamăgire în legătură cu ceea ce s-a întîmplat în Republica Moldova după alegerile din 30 noiembrie. Constatarea aparține fostului premier Iurie Leancă, care a avut astăzi un șir de întrevederi în capitala Germaniei cu mai mulți oficiali germani, printre care și cancelarul german, Angela Merkel, informează NOI.md.

„Din păcate, se instalează o mare neîncredere față de partidele proeuropene după aceste evoluții negative și după ce votul electoratului proeuropean nu a fost respectat. Clasa politică din Moldova va trebui să facă eforturi considerabile pentru a nu pierde definitiv încrederea partenerilor externi. Iar prima probă care se cere este o reformare reală a instituțiilor de drept, depolitizarea lor și o luptă reală împotriva corupției”, a declarat Leancă.

Politicianul mai spune că i-a vorbit cancelarului german, Angela Merkel, despre noul său proiect politic, în cadrul unei întrevederi informale. Totodată, parlamentarul i-a împărtășit propria sa viziune despre cooperarea moldo-comunitară.

„Am insistat ca acest sprijin oferit de UE să fie condiționat de reformarea instituțiilor de drept, de realizarea unei anchete reale în legătură cu situația de la BEM și celelalte două bănci”, a adăugat Leancă.

Astăzi, deputatul neafiliat urmează să meargă la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu alți oficiali europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?