Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

RoboLords au obţinut Premiul I în categoria Robot Design (FOTO)

17 mar. 2015,, 16:00   Ştiinţă şi IT
4725 4

RoboLords получили первую премию в категории Robot Design
Foto: ict.md

Echipa RoboLords de la Colegiul Politehnic din Chişinău a obţinut Premiul I la categoria Robot Design în cadrul finalei internaţionale FIRST LEGO League Estonia, desfăşurată în perioada 14-15 martie curent în Tartu, Estonia. Peste 380 de copii şi tineri, reprezentând 33 de echipe din Estonia, Norvegia, Moldova, Lituania și Letonia au participat în cadrul evenimentului.

FIRST LEGO League este cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii şi este dedicată copiilor și adolescenților cu vîrsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Competiţiile FIRST LEGO League se desfăşoară în prezent în circa 100 de țări, 300 mii de copii din întreaga lume participînd în cadul evenimentelor.

Echipele FLL concurează la 4 probe: Proiectul, Valorile Fundamentale, Designul Robotului și Robotul în Misiune. Un juriu compus din profesionişti din diferite domenii evaluează prestaţia participanţilor şi decide în privinţa învingătorilor în cele 4 probe şi a Campionului FLL, care obține cel mai mare scor cumulativ.

Pentru membrii echipei RoboLords: Gheorghe Țurcanu, Eugeniu Gamarț, Vladimir Patraș, Vasile Cotorobai, Alexandru Efros, Radu Gîsca, Victor Cufliuc, Dorin Grădinaru – participarea în cadrul FLL Estonia a fost prima experienţă de acest gen. Membrii echipei studiază în cadrul Colegiului Politehnic din Chişinău. Ei au avut posibilitatea să cunoască domeniul roboticii începînd cu luna septembrie 2014, graţie lansării în cadrul Colegiului Politehnic a Programului Educaţional „Roboclub”.

Mai multe detalii despre concurs, dar şi despre Programul Educaţional „Roboclub” aflați pe site-ul cariera.ict.md și pe pagina de Facebook FLL Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?