Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Proiectul lui Leancă ar putea fi denumit Partidul Popular European din Moldova

17 mar. 2015,, 12:32   Politică
7370 11

Proiectul lui Leancă ar putea fi denumit Partidul Popular European din Moldova
Foto : gagauzmedia.md

Iurie Leancă a anunțat că echipa sa a stabilit deja denumirea noii formațiuni politice pe care o va conduce – Partidul Popular European din Moldova. Politicianul a declarat în cadrul unui interviu pentru realitatea.md că Ministerul Justiției, deocamdată, nu a dat curs propunerii, întrucît această denumire a fost solicitată și de o altă formațiune, notează NOI.md.

„Aproape că am decis, dar încă se mai fac jocuri la Ministerul Justiției. Eram gata să anunț denumirea. Ideea a fost propusă de mai mulți cetățeni – să-i atribuim denumirea de Partid Popular European din Moldova, ceea ce ar arăta imediat afilierea cu această familie europeană, cuvîntul „popular” reprezentînd voința poporului și „european” – arătînd traiectoria pe care Moldova trebuie să o urmeze. Înțeleg că cineva așa, pe neașteptate, a mai solicitat această denumire, nu știm cine”, a menționat Leancă.

Totodată, acesta a anunțat că, cel mai probabil, culoarea care va reprezenta partidul va fi albastră. „Sînt convins că va arăta ca obiectivul nostru principal de integrare europeană – eventual un albastru, cred”, a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?