X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Tudor Copaci: Acordarea creditelor preferenţiale va îmbunătăţi situaţia din industrie

17 mar. 2015,, 13:00   Economie
2431 0
Предоставление льготных кредитов улучшит ситуацию в промышленности
Foto: privesc.eu
Acordarea creditelor preferenţiale pentru investiţiile în industrie este o soluţie optimă, ce va impulsiona acest sector, a opinat viceministrul Economiei Tudor Copaci în cadrul şedinţei dedicate identificării surselor de dezvoltare a industriei naţionale şi a susţinerii proiectelor în acest domeniu, notează agenţia "Infotag", cu referire la Ministerul Economiei.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Asociaţiei Patronale din Industria Prelucrătoare.

Principala temă a discuţiilor a devenit identificarea unor fonduri extrabugetare destinate creditării, în condiţii preferenţiale, a iniţiativelor şi a proiectelor de dezvoltare în industria naţională, precum şi susţinerea acestor proiecte investiţionale, prin oferirea de credite preferenţiale, ceea ce va contribui la modernizarea şi dezvoltarea capacităţii de producere a companiilor autohtone.

Preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Prelucrătoare, Marin Ciobanu, a menţionat faptul că tehnologiile şi capacităţile tehnice ale întreprinderilor din Moldova sînt uzate şi depăşite, unele instalaţii avînd peste 40 de ani, astfel posibilitatea de a obţine credite preferenţiale pentru investiţiile în infrastructură ar contribui la dezvoltarea durabilă a industriei Republicii Moldova.

Tudor Copaci a subliniat că "sectorul industrial este unul prioritar pentru economia Republicii Moldova".

"De aceea este important să identificăm surse de finanţare pentru a susţine proiectele de dezvoltare în acest domeniu. Totodată, sînt necesare investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii parcurilor industriale, zonelor economice libere, pentru a atrage investitori", a spus Copaci.

Potrivit calculelor viceministrului, creditele ar trebui să fie acordate în sumă de peste $100 milioane, pe un termen de 10-20 ani, cu o rată anuală a dobînzii de pînă la 1-2%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?