X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Tuleanțev: Societatea civilă va reacționa dur la atacurile provocatorilor (FOTO)

16 mar. 2015,, 15:15   Societate
3251 10
Тулянцев: Гражданское общество будет жестко реагировать на выпады провокаторов (ФОТО)
Foto: noi.md
Președintele Mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tuleanțev, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că inițiativa Partidului Liberal privind interzicerea panglicii Sfîntului Gheorghe în Republica Moldova este o provocare care destabilizează armonia interetnică în societate. Tuleanțev a anunțat lansarea campaniei anuale „Panglica Sfîntul Ghorghe”, care tradițional este organizată în toată țara în ajunul Zilei Victoriei, informează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de formațiune.

„Societatea civilă va reacționa la atacurile provocatorilor în cel mai dur mod. Ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de nesupunere civică, pichetări ale instituțiilor de stat”, a menționat Tuleanțev.

Directorul Fundației „Sodrujestvo”, Boris Șapovalov, a povestit despre istoria și semnificația panglicii Sfîntului Gheorghe. „Din anul 2005 panglica Sfîntului Gheorghe este simbolul internațional al antifascismului, de aceea, prin portul acestui simbol noi ne exprimăm protestul față de renașterea fascismului și recunoștința față de eroi pentru Victorie”.

Președintele Partidului „Patria”, Emil Ciobu, a menționat că anume prin intermediul panglicii „Sfîntului Gheorghe” societatea moldovenească este obligată să-și expună poziția civică. „Noi sîntem unica țară din lume care studiază istoria unui stat străin, noi am renunțat la educația societății civile. În republica noastră problema formării conștiinței civice este catastrofală, pentru că la nivel oficial se pune problema lichidării statalității moldovenești. Anume de aceea acum este foarte important să fim uniți în lupta pentru interesele poporului, pentru memoria istorică”, a menționat Emil Ciobu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?