Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Expert: Doar presingul structurilor internaționale ar putea scoate la iveală adevărul despre furtul miliardelor

16 mar. 2015,, 12:00   Politică
6038 6
Эксперт: Правду о краже миллиардов поможет узнать только прессинг международных структур
Foto: totul.md
E greu de spus dacă este adevărată sau nu informația privind sustragerea miliardelor de lei de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, publicată de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, deoarece acesta, fiind reprezentant al opoziției, în mod sigur are interesul lui. Acum urmează ca Procuratura, MAI și organele de drept să-și spună cuvîntul în cazul furtului de bani de la bănci. Deși, după cele întîmplate nu se știe dacă ele mai sînt demne de încredere. Posibil că în final totuși vom reuși să aflăm ceva sub presiunea structurilor internaționale.

Aceasta este opinia expertului IDIS „Viitorul” Ion Tornea, solicitat de NOI.md să se expună pe marginea publicării de către Igor Dodon a documentelor care, potrivit liderului socialiștilor, scot în vileag cine și în ce mod a sustras miliardele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Expertul a spus că se îndoiește că acest caz va fi dus pînă la bun sfîrșit și vor fi stabilite persoanele vinovate, deoarece la mijloc se află interesele unor persoane influente. În opinia lui, probabil, acest lucru va fi posibil doar în urma unui presing din partea structurilor internaționale.

Ion Tornea a mai menționat că deocamdată nu se cunoaște dacă vor fi date publicității rezultatele activității experților Companiei „Kroll Associates UK Limited”, care efectuează o investigație preliminară a afacerilor la cele trei bănci problematice în care BNM a instituit la finele anului trecut administrare specială. „Beneficiarul investigației este Banca Națională a Moldovei și, posibil, raportul respectiv nu va fi prezentat publicului larg”, consideră expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?