Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Chișinăul și Tiraspolul vor prelungi mecanismul de circulație a trenurilor marfare prin Transnistria

14 mar. 2015,, 14:00   Economie
4558 3
Кишинев и Тирасполь продлят механизм грузового ж/д сообщения через Приднестровье
Foto: lifejournal.com
Chișinăul și Tiraspolul vor prelungi mecanismul de circulație plenară a trenurilor marfare prin Transnistria. Se preconizează că protocolul respectiv va fi semnat astăzi, în cadrul întrevederii dintre premierul Chiril Gaburici și liderul de la Tiraspol Evgheni Șevciuk, care va avea loc la Chișinău, informează NOI.md.

Informația a fost comunicată de serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova, care a menționat că în cadrul dialogului vor fi abordate subiecte de actualitate ale locuitorilor de pe malul drept şi malul stîng al Nistrului.

Anterior Chișinăul și Tiraspolul au prelungit mecanismul de circulația a trenurilor marfare prin teritoriul Transnistriei pînă la 1 aprilie 2015. De menționat, că documentul a fost semnat la distanță, prin facsimile, de premierul de atunci al Moldovei Iurie Leancă și liderul transnistrean Evgheni Șevciuk.

Decizia protocolară cu privire la „Principiile reluării plenare a circulației trenurilor marfare prin teritoriul Transnistriei” a fost semnată pe 30 martie 2012. Partea transnistreană menționează că această decizie și-a demonstrat eficacitatea și oportunitatea economică, pronunțîndu-se pentru prelungirea acestui mecanism pe o perioadă nelimitată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?