Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Jirinovski: Rusia este obligată să-și apere conaționalii în Transnistria

14 mar. 2015,, 13:30   Politică
12578 36
Жириновский: Россия обязана защищать своих соотечественников в Приднестровье
Foto: ria.ru
Rusia este obligată să-și apere conaționalii în Transnistria și nu va admite ca aceștea să fie nimiciți în cazul unui pericol militar din partea Occidentului. Declarația aparține președintelui Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „Rossia 1”, informează NOI.md.

„Vom apăra conaționalii noștri în Transnistria. Acolo majoritatea locuitorilor dețin cetățenie rusă. Am apărat Abhazia, Osetia de Sud, vom apăra și Transnistria”, a declarat politicianul rus.

„Tiraspolul a fost fondat de Suvorov, acolo nu era niciun fel de Ucraină sau moldoveni. Asta ulterior, Puterea Sovietică a cedat Tiraspolul pentru a fi o Republică Moldovenească mare. Ea în genere nu a existat. Noi am luat Basarabia și le-am dat Tiraspolul. Poftim, comuniștilor molodveni, aveți Moldova”, a declarat Jirinovski. „Dacă la hotarele noastre vestice, în Ucraina și Transnistria, vor fi bombardați rușii, noi sîntem obligați să-i apărăm și să nu admitem ca ei să fie nimiciți”, a subliniat politicianul rus

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?