Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Premierul se va întîlni vineri cu reprezentanţii întreprinderilor procesatoare

12 mar. 2015,, 16:15   Economie
2802 0
Перерабатывающие предприятия поделятся проблемами с премьером
Foto: newsmoldova.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, vor desfăşura vineri o întrevedere cu reprezentanţii întreprinderilor procesatoare din Moldova, în cadrul căreia se vor discuta subiecte ce ţin de dezvoltarea ramurii şi problemele existente.

Ion Sula a relatat agenției "Infotag" că conducerea structurii deja a desfăşurat o întrevedere cu procesatorii, care s-au plîns de lipsa pieţei de desfacere.

"Multe companii au lucrat doar cu piaţa rusească şi după introducerea embargoului au ajuns în prag de faliment. Guvernul întreprinde toate eforturile pentru a găsi resurse financiare pentru sprijinirea procesatorilor", a spus el.

Potrivit ministrului, părţile au discutat posibilităţile reluării exportului, restructurarea creditelor bancare, precum şi reducerea TVA-ului.

"Imposibilitatea de a exporta marfa a dus la criză financiară, care zădărniceşte pregătirile pentru noul sezon. Am solicitat să fie prezentate date despre situaţia de la întreprinderi pînă şi după introducerea embargoului. Pînă mîine vom dispune de informaţie despre pierderile din ramură", a spus Sula.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?