X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Persoane decedate figurează în listele electorale din Găgăuzia

12 mar. 2015,, 12:46   Politică
3495 6

Persoane decedate figurează în listele electorale din Găgăuzia
Foto: gagauzinfo.md

Preşedintele raionului Comrat, Ivan Sarî, a sesizat Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia după ce a constatat că listele electorale au fost întocmite cu nereguli. Potrivit lui Sarî, pe lîngă persoane decedate, în liste alegătorilor se regăsesc cetățeni fără viză de domiciliu sau persoane al căror nume figurează se trei ori, informează NOI.md.

„Am verificat informația pe site-ul CEC din Găgăuzia și am depistat lucruri stranii. În liste au fost incluse persoane care au decedat anul trecut. Unii alegători au posibilitatea să voteze de trei ori în ziua scrutinului. În listă nu a fost inclusă fiica mea, dar se regăsesc în schimb vecini de-ai mei care au decedat”, a precizat Sarî pe o rețea de socializare.

Funcționarul a subliniat, de asemenea, că sînt cazuri în care una și aceeași persoană figurează pe listele de alegători ale mai multor secții de vot. „Sînt și persoane care s-au născut în anul 1905. În listele satului Dezghingea au fost incluse și persoane a căror viză de reședință nu este precizată”, a adăugat Ivan Sarî.

În urma neregulilor depistate, funcționarul a expediat sesizări atît președintelui Comisiei Electorale Centrale din regiune, Valentin Cara, precum și bașcanului Mihail Formuzal și președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?