X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Suedia acordă un împrumut de 100 milioane de dolari Ucrainei

12 mar. 2015,, 01:00   Externe
4705 0

Foto: agerpres.ro

Suedia va acorda un împrumut de 100 milioane de dolari Ucrainei, a cărei economie este prăbușită după doi ani de recesiune și un conflict armat în estul separatist prorus, a anunțat miercuri președintele ucrainean, Petro Poroșenko, relatează AFP. 'Guvernul suedez a decis să acorde Ucrainei un împrumut de 100 milioane de dolari (94 milioane de euro)', a declarat Poroșenko în cadrul unei conferințe de presă cu premierul suedez, Stefan Lofven, în vizită la Kiev. Poroșenko a precizat că detalii tehnice legate de acest împrumut vor fi examinate ulterior.

Acest anunț survine în contextul în care Fondul Monetar Internațional (FMI) urmează să se pronunțe miercuri în legătură cu acordarea unui nou program de împrumut pentru Ucraina, în valoare de 17,5 miliarde de dolari (15,5 miliarde de euro), pe o perioadă de patru ani.

Instituția și-a dat în februarie acordul preliminar, cu condiția ca Kievul să ducă la îndeplinire reformele economice. Acest împrumut face parte dintr-un plan de ajutor global pentru Ucraina estimat la 40 de miliarde de dolari, ale cărui contururi rămân neclare, dar care include contribuții ale UE, SUA și Băncii Mondiale. Președintele ucrainean nu a precizat dacă împrumutul suedez intră în cadrul acestui plan global de 40 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?