Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Sănătății: Nu vom admite creșterea prețurilor la medicamente (VIDEO)

11 mar. 2015,, 16:38   Societate
3556 0

Буга: Мы не допустим рост цен на лекарства (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Mai mulți furnizori de medicamente solicită majorarea prețurilor la preparatele farmaceutice, a anunțat ministrul Sănătății, Mircea Buga, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Demnitarul a dat asigurări că Ministerul nu va curs acestor solicitări, notează NOI.md.

„Am primit scrisori de la anumiți furnizori de medicamente, care se referă la solicitarea de majorare a prețurilor, ceea ce este inadmisibil, din moment ce contractele au fost deja încheiate în baza licitațiilor desfășurate anterior. În caz de neonorare a obligațiunilor, vom interveni prompt. Avem în examinare un nou ordin de înregistrare a altor preparate care vin pe parcursul anului. Examinăm calculele pentru a nu admite creșteri nejustificare ale prețurilor”, a spus Buga.

Ministrul a dat asigurări că situația la capitolul aprovizionării cu medicamente în spitale s-a ameliorat vizibil, deși mai există instituții medicale în care stocurile sînt limitate sau preparatele sînt livrate cu întîrziere.

„Toate instituțiile spitalicești activează conform profilului pe care îl au. Furnizorii livrează medicamentele. Încercăm să intervenim prompt în fiecare caz”, a explicat Buga.

În context, ministrul Sănătății a anunțat că directorii unor spitale care nu au gestionat eficient problema lipsei de medicamente vor fi sancționați de Ministerul Sănătății.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?