Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Gaburici: Trebuie să existe o abordare comună față de toți agenții economici din Moldova

11 mar. 2015,, 13:15   Economie
3951 0

Foto: gov.md

Trebuie să existe o abordare comună față de toți agenții economici din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Chiril Gaburici în cadrul vizitei la Ministerul Finanţelor, unde a discutat cu angajaţii Serviciului Fiscal de Stat despre activitatea instituției, pe parcursul anului trecut, precum şi despre obiectivele pentru anul 2015, informează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al Guvernului.

Potrivit şefului SFS, Ion Prisăcaru, în 2014, încasările totale la bugetul public naţional au constituit 23410,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă 107 la sută faţă de sarcina de încasare, şi este cu 17 procente mai mult decît în anul precedent. Rezultatul se datorează lărgirii spectrului de servicii acordate contribuabililor şi măsurilor de conformare fiscală. „Şi în primele luni ale anului curent sarcina de acumulări la bugetul public naţional a fost realizată în proporţie de 109 procente, asigurînd o creştere a veniturilor bugetare pentru perioada respectivă a anului precedent cu 15 la sută”, a mai menţionat Ion Prisăcaru.

Cît despre obiectivele pentru anul curent, şeful SFS a menţionat că acestea se referă la promovarea utilizării serviciilor electronice, precum depunerea declaraţiei, factura electronică etc., dar şi promovarea civismului fiscal.

Prim-ministrul Chiril Gaburici i-a încurajat pe angajaţii Serviciului Fiscal de Stat să vină cu iniţiative care ar contribui la atingerea obiectivelor. În altă ordine de idei, Chiril Gaburici a subliniat: „Vin din domeniul afacerilor şi, atunci cînd eram încadrat în business, tot timpul mi-am dorit să văd în Serviciul Fiscal de Stat un partener, şi nu doar un organ de control. Independenţa activităţii Serviciului Fiscal de Stat este un factor foarte important. Toţi agenţii economici trebuie să fie tratați în mod egal. Toţi au aceleaşi drepturi şi obligaţiuni. Vă îndemn să fiţi echitabili”, a spus în concluzie premierul.

În cadrul evenimentului, au fost înmînate două diplome „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”, şi alte două – pentru cei mai buni contabili profesionişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?