Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un program de dezvoltare a tehnologiilor informaționale în Moldova, propus spre dezbateri publice (VIDEO)

10 mar. 2015,, 14:30   Ştiinţă şi IT
6082 9
Foto: noi.md
„Serviciile în domeniul tehnologiilor informaționale se dezvoltă vertiginos în întreaga lume și Moldova nu trebuie să rămînă în urmă. Probabil, este mai simplu de numit domeniile în care tehnologiile informaționale încă nu sînt utilizate decît de enumerat ramurile unde acestea sînt aplicate”, a declarat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, informează NOI.md.

În incinta Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a fost prezentat raportul privind competitivitatea industriei și serviciilor din sectorul tehnologiei informației din Republica Moldova, realizat cu suportul proiectului USAID CEED II și a Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) de către International Data Corporation (IDC), companie de cercetare și consultanță în tehnologia informației. Studiul identifică părțile tari și vulnerabilitățile industriei IT din țară.

„Aceste recomandări vor sta la baza dezvoltării acestei ramuri în Moldova, care în timpul apropiat va fi prezentată Guvernului. Anterior noi deja am aprobat un proiect de lege în acest sens, însă documentul așa și nu a fost aprobat de Parlament. Poate e mai bine așa, or, acum vom prezenta un program de acțiuni mai profund și definitivat”, a precizat Filip.

În cadrul evenimentului s-a menționat că unul dintre avantaje este prezența unor programatori calificați și specialiști în acest domeniu, care nu necesită salarii la fel de mari ca în țările dezvoltate.

„Cu toate acestea, noi considerăm că una dintre direcțiile principale de activitate este dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul IT, creat în baza Universității Tehnice din Moldova. Ușile noastre întotdeauna sînt deschise pentru companiile care activează în acest domeniu și care doresc să contribuie la dezvoltarea unor servicii competitive în domeniul tehnologiilor informaționale din Moldova”, a subliniat managerul proiectului USAID în Moldova, Sergiu Botezatu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?