X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ghimpu: Invitațiile PLDM sînt făcute de ochii lumii

10 mar. 2015,, 10:54   Politică
5031 4

Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, afirmă că declarațiile liberal-democraților din ultima perioadă privind necesitatea revenirii liberalilor la guvernare sînt încercări de a-i împăca pe propriii alegătorii. Politicianul a precizat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că în urma creării alianței PLDM-PD-PCRM, cel mai mult au de suferit liberal-democrații, notează NOI.md.

„PD poate mai puțin acum suferă. PLDM suferă mai mult și, în situația respectivă, vedeți, și doamna Palihovici spune că îl va susține pe Dorin Chirtoacă, și domnul Filat spune aceasta. Încearcă să-i împace pe alegători, care sînt foarte nemulțumiți de faptul că în primul rînd PLDM și apoi PD au decis să guverneze împreună cu comuniștii. Noi nu sîntem nici în opoziție, nici la guvernare, nici în afara actului guvernării, fiindcă opoziție există atunci cînd există majoritate”, a menționat Ghimpu.

Referindu-se la alegerile locale din acest an, Mihai Ghimpu a declarat că lupta pentru postul de primar al capitalei va fi una acerbă, întrucît acest post ar fi rîvnit și de democrați. Politicianul a criticat poziția exprimată de democratul Andrian Candu, care a spus anterior că treburile orașului sînt administrate prost.

„Ce ţine de domnul Candu, e prea devreme să pună nota, fiindcă într-o jumătate de an de viceprim-ministru, vicepreşedinte al Parlamentului, acum preşedinte al Parlamentului, i se pare că deja dumnealui poate da lecţii cuiva. Eu cred că un om bine crescut şi educat nu poate să-şi permită lucrul acesta, cu atît mai mult că în suflet sînt convins că el altfel vede lucrurile. Deci, a făcut declaraţie politică. Nu exclud varianta aceasta, pentru că eu cunosc interesul politicienilor şi ar fi o mare bucurie pentru domnul Plahotniuc să pună mîna şi pe Primărie. Şi atunci, cum se spune, «guleai, Vasea», ştie toată republica, tot teritoriul”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?