X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Primăria capitalei are datorii de peste 125 de milioane de lei la achitarea salariilor (VIDEO)

9 mar. 2015,, 14:45   Societate
2630 0
Foto: noi.md
Primăria capitalei are datorii de peste 125 milioane de lei la achitarea salariilor pentru luna februarie și martie, inclusiv pentru instituțiile de învățămînt, a anunțat astăzi șefa Direcției finanțe a Primăriei, Veronica Herța, în cadrul ședinței săptămînale a instituției.

Cauza pentru care s-a ajuns la această situație este că autoritățile centrale nu au făcut transferurile cu destinație specială de la bugetul de stat, a concretizat Veronica Herța.

„Au rămas datorii din luna precedentă și plus ceea ce trebuie achitat luna curentă – circa 150 de milioane de lei. Pînă la momentul actual au fost transferați 25 de milioane de lei. Din această cauză, astăzi avem datorii la fondul de salarizare 30 de milioane la salarii achitate din bugetul de stat. Urmează să discutăm astăzi cu Ministerul Finanțelor. Am mai avut o discuție cu ei și anterior. Am primit asigurări că vor fi onorate respectivele obligațiuni, ceea ce nu s-a întîmplat. În cadrul discuțiilor am primit o recomandare ca să luam împrumuturi pentru achitarea salariilor. Sîntem în data de 9, dar salariile se achită pînă pe data de 15. Sperăm să găsim pe parcursul săptămînii curente soluțiile necesare”, a declarat Veronica Herța.

„Destul de straniu, din punctul nostru de vedere. Noi avem 8 ani de activitate și în acești ani, rareori au fost asemenea situații și în niciun caz nu au fost cu o consecutivitate lunară. Înseamnă că avem o problemă de acumulare de taxe și impozite la nivel de stat în general”, a comentat Dorin Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?