Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Festivalul „Polobocul de aur” va fi organizat primăvara

7 mar. 2015,, 17:30   Societate
4490 0
Молдова решила выкатить по весне вторую «Золотую бочку» вина
Foto: fci.md
S-a decis ca Festivalul vinului artizanal, tradiţiilor gastronomice şi meşteşugurilor populare conexe«Polobocul de aur» să fie organizatîn Moldova primăvara, potrivit unorsurse din cadrul Camerei de Comerț și Industrie (CCI), pentru NOI.md.

Evenimentul va fi organizat anual în a doua sîmbătă/duminică după Paști, în raionul/satul de origine a vinurilor cîștigătoare ale concursului precedent.

Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie, care este organizatoarea evenimentului, a remarcat că „festivalul este conceput ca un fel de campanie de publicitate – și nu doar a vinului, produselor gastronomice și meșteșugurilor, dar și a zonelor turistice ale țării și, prin urmare, va avea loc în fiecare an într-un loc diferit”.

„Renumitul concurs „Polobocul de aur” are toate șansele de a deveni un eveniment de masă pentru promovarea tradiției noastre autentice, ca element al potențialului turistic național”, a spus Lazăr.

La festival vor fi expuse vinurile participanților care s-au înscris pentru participarea la concursul „Polobocul de Aur”, iar vizitatorii vor putea să determine prin degustare cele mai bune vinuri din nominalizarea „Simpatiile consumatorilor”. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi acordate premii celor mai buni producători, selectați de un juriu profesionist condus de șeful Catedrei de oenologie al Universității Tehnice, Anatolie Balanuța.

Anterior premiile concursului „Polobocul de aur” erau acordate de Ziua Națională a Vinului. Anual, la concurs participă aproximativ 500 de producători de vin de producție proprie. Pînă în prezent, din numărul total de 7500 de participanții la 12 concursuri anterioare,135 au fost declarați cîștigători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?