X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Stoltenberg recunoaște că Angela Merkel l-a convins să accepte postul de secretar general al NATO

6 mar. 2015,, 22:00   Externe
4069 0

Foto: podrobnosti.ua

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mărturisit, în timpul unui talk-show înregistrat la o televiziune suedeză, că Angela Merkel este cea care l-a convins să accepte acest post, relatează agenția Associated Press.

Cancelarul german Angela Merkel 'a fost prima care mi-a vorbit (despre postul de secretar general al NATO). Și trebuie să recunosc că mi-a fost greu să refuz atunci când am fost întrebat de o asemenea doamnă drăguță', a spus Stoltenberg în timpul talk-showului 'Skavlan', ce va fi difuzat vineri de televiziunea SVT.

Pe de altă parte, fostul premier norvegian, care l-a înlocuit la conducerea Alianței Nord-Atlantice pe danezul Anders Fogh Rasmussen, a menționat în aceeași discuție că este dificil să cooperezi cu o Rusie care nu respectă granițele vecinilor ei, aluzie la sprijinul politic și militar acordat de Moscova separatiștilor proruși din estul Ucrainei. Însă el a menționat că statele membre ale NATO, cum ar fi cele baltice, nu se confruntă cu aceeași amenințare, întrucât Alianța le va proteja, iar 'toți liderii ruși înțeleg acest lucru'.

Anul trecut în luna martie, după ce a fost desemnat să ocupe postul de secretar general al NATO, Stoltenberg a declarat că Statele Unite au contactat în ianuarie 2014 autoritățile de la Oslo pentru a afla în ce măsură este dispus să preia respectiva funcție.

El a mai spus atunci că nu a crezut în posibilitatea materializării acestei propuneri, având în vedere că și Rasmussen a provenit tot dintr-o țară scandinavă, dar a acceptat să ocupe postul numai după ce toate cele 28 de state membre NATO s-au declarat în favoarea numirii lui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?