Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Învățămîntul profesional: nereglementar, neeconomic, ineficient

7 mar. 2015,, 12:00   Societate
3535 0
Foto: gazeta.ru
Învățămîntul profesional în Republica Moldova rămîne necompetitiv și nu răspunde necesităților mediului de afaceri. La această concluzie au ajuns auditorii Curții de Conturi, care au analizat cît de eficient Ministerul Educației cheltuie banii alocați studiilor profesionale. S-a dovedit că banii sînt cheltuiți ineficient, informează NOI.md.

Potrivit auditorilor, reprezentanții Ministerului Educației nu estimează situația reală de pe piața muncii, de aceea școlile profesionale pregătesc specialiști care nu sînt solicitați. Planurile de admitere în școlile profesionale nu țin cont de oferta în exces de pe piața muncii. Totodată, ministerul de profil nu duce evidența parcursului absolvenților: angajarea în cîmpul muncii, continuarea studiilor, șomajul, migrația peste hotare ș.a.m.d. De asemenea, nu au fost elaborate criterii de evaluare a calității învățămîntului mediu de specialitate.

În concluzie, specialiștii menționează că mijloacele financiare alocate de stat pentru învățămîntul profesional au fost utilizate nereglementar, neeconomic, ineficient.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?