Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ghimpu despre șansele lui Chirtoacă la alegerile locale

6 mar. 2015,, 10:45   Politică
9021 8

Ghimpu despre șansele lui Chirtoacă la alegerile locale
Foto: vzglead.md

Liderul PL se arată convins că Dorin Chirtoacă va obține un nou mandat de primar în urma alegerilor locale din acest an, indiferent de cine vor fi adversarii săi. Mihai Ghimpu nu este preocupat nici de faptul că la scrutin ar putea participa fostul premier Iurie Leancă, a spus liberalul în cadrul unei emisiuni la N4, notează NOI.md.

„Vom lua mandatul de primar. Poate să participe și Iurie Leancă – niciun fel de frică. Da cine-i domnul Leancă? Hai lăsați! Să candideze și să vedeți cît va lua. În politică și în problemele locale Leancă e departe, el e diplomat, s-a demonstrat faptul că a fost jucat. Nu este Leancă o figură politică. Eu sînt sigur că Dorin Chirtoacă cîștigă Primăria. În cîmp politic domnul Leancă încă înoată”, a spus Ghimpu.

Referindu-se la zvonurile privind posibilitatea reluării negocierilor între cele trei partide proeuropene – PL, PD și PLDM, Mihai Ghimpu a declarat că acest lucru nu este posibil.

„Acum unii vizează că da, va fi alianță. Stați liniștiți! Nu va fi nicio alianță cu PL-ul. Scopul lor e cu totul altul. Cel mai interesant ce mă deranjează pe mine este că în denumirea alianței nu se mai regăsește sintagma «integrare europeană» ci «Moldovă Europeană», păi noi și așa sîntem în Europa, nu în Asia, nu?”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?