X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Mazda începe producția noului MX-5 – cel mai bine vândut roadster din lume

5 mar. 2015,, 16:44   Ştiri Auto
3901 1
Foto: mazda
Mazda Motor Corporation a început astăzi în Japonia producția noii generații Mazda MX-5 roadster. Modelele care vor fi produse la fabrica Ujina Nr. 1 în Hiroshima sunt destinate inițial pieței interne, unde vânzările sunt programate să înceapă în luna iunie. MX-5 urmează apoi să fie lansată progresiv în alte regiuni, iar în Europa va sosi în toamnă.

A patra generație a renumitului model cu două locuri întruchipează perfect filosofia de inginerie a autovehiculelor Mazda: plăcerea de a conduce. Motto-ul de dezvoltare a fost "Inovație pentru consecvenţă", deoarece Mazda și-a dorit să mențină Jinba Ittai ("unitatea dintre călărețși calul său"), un element care a definit întotdeauna MX-5, şi în același timp să respecte cerințele mai riguroase de siguranță și de eficiență.

Noul model este cel mai ușor MX-5 după prima generație și primul cu tehnologia SKYACTIV, în Europa fiind disponibil cu două motoare ușoare, ultra-eficiente, pe benzină de 130CP și 160CP. Dotările suplimentare includ designul sportiv KODO – Soul of Motion, cel mai mic centru de greutate de până acum pentru un model MX-5 și un interior orientat către ocupanții mașinii, optimizat pentru utilizarea decapotată a autovehiculului. Totodată, este disponibil cu sistemul de conectivitate smartphone MZD Connect și cu o gamă de tehnologii de siguranță activă i-ACTIVSENSE și de prevenire a accidentelor.

Lansată în 1989, MX-5 a reînviat imediat piața mașinilor sport ușoare accesibile. După 26 ani și aproape 200 de premii, legenda continuă să fie o prezență puternică. Producţia a depășit 950.000 de unități în ianuarie, iar Mazda continuă să dețină recordul Guinness World Record pentru cea mai bine vandută mașină sport cu două locuri din toate timpurile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?