Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

PCRM, nemulţumit de audienţele privind atacul cibernetic asupra companiei „Starnet”

4 mar. 2015,, 16:35   Societate
4408 1
Партия коммунистов недовольна слушаниями по кибернетической атаке на StarNet
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) se declară nemulţumit de modul în care miercuri au avut loc audienţele privind atacul cibernetic asupra companiei „Starnet”, în urma căruia săptămîna trecută datele personale a 153 de mii de clienţi ai companiei au devenit publice.

Secretarul executiv al PCRM, membrul Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Artur Reşetnicov, a relatat agenției "Infotag" că organele de drept şi structurile de stat nu au fost în stare să explice cum a fost posibil şi cine se face vinovat.

"La şedinţă nu au fost prezentate informaţii clare, deşi a avut loc cu uşile închise. Procuratura, SIS, ANRCETI şi alte organe competente pur şi simplul aruncau responsabilitatea unul pe celălalt pentru spargerea bazei de date", a spus el.

Potrivit lui Reşetnicov, "ne aşteptam nu la informaţie superficială, care deja a fost publicată în presă, ci la materiale concrete".

"Este evident că astăzi în Moldova nu avem o structură care s-ar ocupa de protejarea datelor cu caracter personal al cetăţenilor. În acest sens, PCRM intenţionează să iniţieze o serie de proiecte de lege care vor asigura la modul cuvenit protecţia cetăţenilor de asemenea pericole cibernetice", a spus deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?