X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Încăierări ale suporterilor la meciul „Zimbru”-„Milsami”

2 mar. 2015,, 17:30   Sport
5506 2
Потасовки болельщиков на матче "Зимбру"- "Милсами"
Foto: point.md
Sîmbăta trecută, în Divizia Naţională a Moldovei etapa de primăvară a campionatului Moldovei la fotbal din 2014-2015 a început cu trei meciuri. Rezultatele întîlnirilor: "Zimbru" (Chişinău)-"Milsami" (Orhei) – 0:2, "Zarea" (Bălţi) - "Sheriff" (Tiraspol) – 0:1, "Tiraspol" (Tiraspol) - "Sacsan" (Ceadîr-Lunga) – 4:0.

Meciul care a avut loc la Chişinău a fost umbrit de comportamentul impertinent al suporterilor, în special de cei ai echipei "Zimbru". Încăierările dintre microbişti au început încă pînă la startul mediului. În timpul jocului suporterii "Zimbru" au ieşit pe cîmp, paralizînd meciul timp de cîteva minute. La finele acestuia, autobuzul în care se aflau suporterii echipei "Milsami" a fost atacat cu pietre. Geamurile au fost sparte. Încăierările s-au soldat cu răniţi.

Adjunctul şefului Direcţiei poliţie din Chişinău, Silviu Muşuc, a relatat corespondentului "Infotag" că în prezent Comisariatul de poliţie al sectorului Botanica investighează cazurile de încălcare a ordinii publice.

„Sînt urmările înregistrările video ale meciului, martorii sînt chestionaţi, instigatorii sînt identificaţi. La sfîrşitul acestor acţiuni se va lua o decizie finală privind tragerea la răspundere: administrativă sau penală”, a subliniat Muşuc, asigurînd că decizia luată în baza materialelor anchetei cu siguranţă va fi făcută publică.

Preşedintele Comitetului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru desfăşurarea competiţiilor, Ghenadie Lîsîi, a relatat că în curînd va avea loc o şedinţă de urgenţă.

"Pe moment nu pot spune ce pedeapsă poate fi aplicată. Dar, avînd în vedere faptul că anterior au fost înregistrate cazuri de comportament inacceptabil, cînd unii "suporteri" ai clubului "Zimbru" veneau la meci pentru a se încăiera, pedeapsa va fi pe măsură", a spus Lîsîi.

Amatorilor de fotbal le rămîne să spere că conducerea poliţiei din capitală şi a comitetului de profil vor informa nu doar despre deciziile luate, dar şi despre măsurile capabile să prevină asemenea incidente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?