Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Dodon suspectează că vor fi încercări de blocare a exporturilor pe piața rusă

26 feb. 2015,, 12:11   Economie
3633 2

Dodon suspectează că vor fi încercări de blocare a exporturilor pe piața rusă
Foto: curentul.md

Producătorii autohtoni care au primit permisiunea din partea serviciului „Roselhoznadzor” de a exporta mere în Federația Rusă vor putea livra pe piața rusă circa 25 de mii de tone. Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor, Igor Dodon, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Liderul PSRM a ținut să precizeze că hotărîrea de deblocare a exporturilor pentru 10 producători autohtoni a fost luată în urma discuțiilor purtate de socialiști cu reprezentanții instituțiilor de profil din Federația Rusă. Acesta suspectează că cineva ar putea crea impedimente.

„Avem mesaje că se va face tot posibilul să se refuze eliberarea certificatelor sanitare. Stimați guvernanți, acest lucru nu se face pentru socialiști, dar pentru Moldova. Noi avem nevoie de exporturi pentru a ajuta piața valutară să se stabilizeze. De aceea, nu încercați să blocați activitatea acestor întreprinderi. L-am contactat pe noul conducător al Serviciului Fitosanitar și am venit cu aceeași rugăminte – să eliberați certificate fitosanitare”, a spus Dodon.

Totodată, Dodon i-a îndemnat pe producători să nu admită reexportul. „Fiți foarte precauți în ceea ce ține de calitate. Nu vă jucați cu focul și Doamne ferește să aud că sînt reexporturi”, a adăugat Dodon.

Anterior, directorul executiv al Asociaţiei „Moldova Fruct”, Iurie Fală, a declarat că decizia de deblocare a exporturilor în cazul celor 10 producători trezește semne de întrebare. „Să fim mai rezervați și să vedem ce urmărește pînă la final această decizie”, a spus Fală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?