Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Condiții mai aspre pentru încălcarea condițiilor contractelor de livrare a medicamentelor

26 feb. 2015,, 12:30   Economie
3351 0

Foto: moldnews.md

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova propune ca companiilor care au încălcat condițiile contractelor de livrare a medicamentelor la spitalele din țară să li se interzică accesul pe piața achizițiilor publice de medicamente pe un termen de 5-10 ani, relatează NOI.md.

Această propunere a fost anunțată de ministrul Anatol Arapu la ședința Guvernului, în cadrul discuțiilor pe marginea înăspririi măsurilor față de agenții economici care încalcă obligațiile contractuale de livrare în spitale a medicamentelor și consumabilelor.

Șeful Ministerului Finanțelor a specificat că statul acordă furnizorilor de medicamente accesul la afacerea profitabilă și furnizorii trebuie să-și asume anumite riscuri. În opinia lui, trebuie interzisă activitatea pe piață pe o perioada îndelungată celor care pun statul în situații dificile, încalcă clauzele contractuale, nelivrînd medicamentele la spitale.

Anatol Arapu a menționat că pedeapsa pentru astfel de companii trebuie să fie cît se poate de severă, sugerînd ca acestea să fie lipsite de posibilitatea de a vinde medicamente statului pe un termen de 5-10 ani. Totodată, el a propus ca această sancțiune să fie aplicată nu numai firmei concrete, ci și proprietarilor ei, acționarilor, pentru ca ele să nu poată să evite sancțiunile în cazul schimbării denumirii companiei, înregistrării firmelor noi, substituirii proprietarilor etc. Se preconizează că pe viitor Guvernul va examina mai detaliat această inițiativă a Ministerului Finanțelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?