X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Stratfor: Polonia, Ungaria și România vor tinde să-și întoarcă regiunile care au trecut la Rusia

23 feb. 2015,, 17:50   Externe
8558 24
Foto: iefimerida.gr
Organizația „Stratfor” a prognozat dezintegrarea Rusiei și a Uniunii Europene în următorii zece ani, întărirea Poloniei și României și trecerea sub controlul acestor țări a unor foste părți ale Rusiei.

În raportul „Prognoze pentru următorul deceniu” organizația „Stratfor” (supranumită CIA din umbră) scrie că „Polonia, Ungaria și România vor încerca să întoarcă regiunile care cîndva au trecut la Rusia”.

„Aceste țări vor activa astfel, încît în aceste calcule să nimerească Belarusul și Ucraina”, consideră „Stratfor”.

Despre Republica Moldova în raport nu se vorbește, însă trecerea Ucrainei sub controlul Poloniei și României presupune că aceeași soartă este rezervată și Moldovei.

Potrivit raportului, Rusia nu va putea controla Caucazul de Nord, Asia Centrală va fi destabilizată, Karelia va tinde să se unească cu Finlanda, iar regiunile din Orientul Îndepărtat vor deveni independente.

„Răscoală împotriva Moscovei nu va fi, însă scăderea capacității capitalei ruse de a susține și controla Federația Rusă va lăsa un vacuum”, se arată în raport.

„Stratfor” nu crede nici în menținerea Uniunii Europene. „UE ar putea supraviețui într-un anumit sens, însă relațiile economice, politice și militare europene vor fi dictate de relații bilaterale sau relații multilaterale limitate, cu scopuri înguste și neobligatorii. Unele state și-ar putea păstra calitatea de membru într-o Uniune Europeană puternic schimbată, dar nu aceasta va determina Europa”.

Potrivit estimărilor „Stratfor”, în centrul creșterii economice și influenței politice în regiune va fi Polonia”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?