X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

În anul 2014 procurorii au dispus iniţierea urmăririi penale în 443 de dosare pentru evaziune fiscală

20 feb. 2015,, 09:45   Societate
3116 0
Foto: obzormd.com
Pe parcursul anului 2014 procurorii au dispus iniţierea urmăririi penale în 443 de dosare pentru evaziune fiscală. Datele rezultă dintr-un studiu realizat de Procuratura Generală la capitolul prevenirii evaziunii fiscale, combaterii firmelor fantome şi restituirii nefondate din bugetul de stat a taxei pe valoare adăugată, pentru anul 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă la Procuraturii Generale, datele relevă faptul că din numărul total al cauzelor penale intentate pentru evaziune fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor, 45 au fost expediate pentru examinare în instanţele de judecată, faţă de 20 cauze penale în 2013.

Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni a fost estimat de procurori la circa 22 de milioane de lei. În 23 cazuri au fost pronunţate sentinţe de condamnare a persoanelor juridice şi fizice.

Potrivit procurorilor, cea mai mare parte a prejudiciului cauzat statului rezultă din activitatea firmelor delincvente, apărute în rezultatul cumpărării întreprinderilor ce anterior au activat legal, de către persoane, care nu aveau intenţia şi nici capacitatea de a desfăşura activitate de întreprinzător, acţiunile acestora fiind dirijate de către alte persoane.

"Pericolul social al evaziunilor fiscale constă în eschivarea de la achitarea către bugetul public naţional a mijloacelor financiare, fapt ce prejudiciază securitatea economică a statului de toate nivelurile", spun procurorii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?