Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Școlile din țară au primit ghiduri de promovare a UE

18 feb. 2015,, 18:00   Societate
4571 2

Foto: noi.md

Astăzi, în cadrul trainingului pentru directori educativi și lucrătorii de tineret, fiecare reprezentant al școlilor din întreaga țară au primit cîte un ghid de promovare a UE în școli.

Ghidul pentru pedagogi a fost implementat în cadrul proiectului de promovare a UE în școlile din Republica Moldova. „Ghidul prezintă 15 activități, structurate în trei săptămîni. Acesta este un suport informațional și metodologic pentru lucrătorii de tineret, profesori și formatori în vederea unui șir de activități socio-educative și de divertisment în școli, dar și centre de tineret care au ca subiect valorile, spațiul comunitar UE și programele europene pentru tineri”, a declarat coordonatoarea proiectului, Galina Petcu.

În cadrul ghidului sînt prezentate valorile europene, mai multe opere din literatura europeană, instituțiile, dar și informații despre programele de mobilitate academică și sursele din care tinerii se pot informa corect despre oportunitățile la care sînt eligibili în Republica Moldova.

Pe parcursul seminarului de astăzi, „în scopul bunei implementări a acestui proiect, va avea loc instruirea directorilor adjuncți responsabili de educație. Se va studia ghidul mai amănunțit și se vor discuta sugestiile de implementare pentru fiecare instituție aparte”, a specificat specialistul coordonator din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Raisa Stratulat.

Ghidurile sînt distribuite gratuit conform numărului de instituții de învățămînt, dar și în centre, biblioteci publice, adică în instituțiile care prezintă o sursă de informație pentru copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?