Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Muravschi: 100 de zile sînt suficiente pentru a stopa criza

18 feb. 2015,, 13:35   Politică
4551 0

Муравский: 100 дней достаточно, чтобы остановить кризис
Foto: kn.md

Programul de guvernare al noului candidat la postul de Prim-ministru, care urmează să fie prezentat astăzi în Parlament, deja a provocat critica experților. În opinia lui Alexandru Muravshi, ex-vicepremier din Guvernul lui Ion Sturza, astăzi acest document trebuie să conțină două-trei pagini, relatează NOI.md.

„Evenimentele din ultimele zile ne arată că autoritățile nu știu ce să întreprindă sau nu doresc să întreprindă nimic pentru stabilizarea și redresarea situației, scrie Alexandru Muravschi pe rețelele de socializare. – Acest lucru ne vorbește și de faptul ce fel de program intenționează să prezinte noul candidat la postul Prim-ministru.

Cine are nevoie de această compilare de declarații frumoase, majoritatea cărora vor fi date uitării deja a doua zi? Astăzi Programul pentru următorii patru ani trebuie să conțină cel mult 2-3 pagini de priorități strategice de bază ale Guvernului. Iar după ele trebuie să urmeze o listă a măsurilor reale, pe care Guvernul le va întreprinde timp de primele 100 de zile pentru depășirea crizei. Iată ce ne trebuie tuturor nouă astăzi: și politicienilor, și mediului de afaceri, și populației, - și aceste măsuri trebuie să fie întreprinse neîntîrziat.

100 de zile sînt suficiente pentru a stopa criza și a stabiliza situația, după ce se poate de elaborat liniștit măsurile de atingere a fiecăreia dintre prioritățile declarate în Programul succint. Reiterez. Astăzi de la Guvern se cere doar un lucru: listă măsurilor energice pentru perioada apropiată de timp. De la Parlament la fel se cere doar un lucru: să dezlege mîinile Guvernului, să-l învestească cu atribuții speciale în domeniul financiar-economic și discute liniștit despre drepturile omului, protecția animalelor și prietenia între popoare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?