X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Modelului actualizat DS5 a fost prezentat oficial

19 feb. 2015,, 11:53   Ştiri Auto
3376 0

Foto: citroen

Compania franceză Citroen a prezentat oficial hatchbackul actualizat DS5 din șirul de modele ale anului 2015. Popularul automobil are acum partea din față revizuită și a pierdut "dublul chevron", care amintea de compania-producător. Debutul public al modelului va avea loc la Salonul de la Geneva, în martie, curent.
Hatchbackul actualizat DS5 ,2015 se poate lăuda cu o "față nouă". Mașina a primit un grilaj al radiatorului sculptat, monograma brandului DS, optică xenon, cu LED-uri care rulează lumini și indicatoare de direcție modificată, pe care le-am văzut pe modelul DS3/DS3 Cabrio.

Profilul modelului actualizat DS5 nu a suferit schimbări. La prima vedere, pupa a rămas și ea aceeași. Dar nu este așa. În partea din spate a mașinii au fost modificate luminile de gabarit și țeava de eșapament cromată integrată în bara de protecție.
În rezultat, hatcbackul DS5 a primit amortizoare inovatoare cu tehnologia preloaded linear valve (PLV). Sensul sistemului constă în faptul, că el limitează compresia bruscă a stâlpilor. Astfel, suspensia automobilului reacționează mult mai eficient la imperfecțiunile carosabilului. În plus, DS5 ,2015 controlează mult mai eficient zgomotul și vibrațiile
În salonul mașinii descoperim interfața touchdrive, care a exclus expres 12 butoane. Consola centrală are un monitor mare cu tehnologia Mirror Screen, care permite schimbul de informații cu smartphonul. Merită menționate și asemenea particularități, ca funcția memorie și masaj a scaunelor din față, oglinzile laterale încălzite, sistemul de acces fără cheie, oglindă retrovizoare de interior (electrochrome) și sistemul audio performant Denon.
La începutul vânzărilor, DS5 din șirul de modele al a.2015 va fi oferit cu motoare pe benzină și diesel, a căror putere va varia între 120 și 210 c.p. Printre acestea vor fi motoarele THP 165, BlueHDi 120 și BlueHDi 180. În plus, modelul are și o modificare - hibrid. De funcționarea roților din față răspunde un diesel de 163c.p., de 2,0 litri, iar de axa din spate – un electromotor de 37c.p. Transmisia este asigurată de o cutie mecanică în 6 trepte și una automată de 6 diapazoane.
Brandul DS este acum o companie de sine stătătoare! De aceea automobilul nu mai poartă dublul chevron - logoul Citroen. De ceva timp, modelul DS5 nu se mai comercializează în Rusia. Deocamdată nu este clar când și dacă vânzările vor fi reluate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?