Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

Chișinău Youth Orchestra a concertat la București

17 feb. 2015,, 18:00   Societate
3740 0
Foto: noi.md
În data de 15 februarie, Chișinău Youth Orchestra a concertat pe scena Filarmonicii „George Enescu” din București, alături de Orchestra Română de Tineret.

Acest concert a făcut parte din șirul de activități cultural-artistice ale Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” și a avut menirea de a coabita pe durata unei săptămîni 87 de tineri muzicieni cu vîrste de pînă la 25 de ani, membri ai orchestrelor naționale de tineret din România și Republica Moldova.

Pe parcursul a șapte zile, tinerii au fost instruiți de către unul dintre cei mai mari dirijori români – Cristian Mandeal. El a fost cel care a asigurat și conducerea muzicală. Din Orchestra Națională de Tineret a Moldovei (Chișinău Youth Orchestra) au făcut parte 17 instrumentiști: 10 la compartimentul vioară, 4 la compartimentul violă și 3 la compartimentul violoncel.

Pe scenă au răsunat melodiile lui Mozart – Uvertura la opera „Răpirea din Serai”, Beethoven – Uvertura „Egmont”, Eugen Doga – „Vals”, Rogalski – Două schițe simfonice, dar și alte compoziții renumite.
Organizatorii concertului au fost Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Filarmonica „George Enescu” din București.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?