Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4023

ONG-urile solicită un ministru onest al Mediului

16 feb. 2015,, 18:05   Politică
6011 2

НПО просят у Габурича честного министра охраны окружающей среды
Foto: moldovenii.md

Organizațiile nonguvernamentale au apelat la Chiril Gaburici, solicitîndu-i să aleagă pentru postul de ministru al Mediului o persoană competentă, integră, care se identifică întru totul cu valorile europene și nu va fi supusă presiunii din partea membrilor alianței de guvernare sau altor formațiuni ale partidelor, relatează NOI.md cu referire la scrisoarea colectivă deschisă publicată pe pagina oficială a organizațiilor obștești CIVIC.md.

Studiul de performanță în domeniul mediului realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu în anul 2014 arată că republica noastră a înregistrat un progres mic. Nu mai este un secret că acesta constituie o urmare a corupției funcționarilor din domeniu, declară reprezentanții organizațiilor obștești.

În opinia autorilor mesajului, pentru postul de ministru al Mediului, altor subdiviziuni ale Ministerului, precum și funcția de șef al Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului Ecologic de Stat și Agenției Apele Moldovei este necesară numirea a unei persoane integre și ferme, detașate de toate schemele corupte existente la momentul actual, care aduc un prejudiciu enorm ecologiei Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?