Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ghimpu: Încă nu am decis dacă îl vom susține pe Gaburici

16 feb. 2015,, 12:37   Politică
6027 1

Foto : noi.md

„Partidul Liberal va vota doar un guvern din care face parte”, a reiterat astăzi liderul PL, Mihai Ghimpu, după întrevederea cu Vlad Filat și candidatul nominalizat la funcția de premier, Chiril Gaburici. Liberalul a anunțat că o decizie definitivă privind susținerea lui Gaburici va fi luată astăzi la ședința biroului politic al formațiunii, notează NOI.md.

„Decizia partidului este cunoscută. Ei propun în continuare un guvern format din PLDM și PD. Rămîne diseară să convoc Biroul politic și să vedem dacă se modifică poziția noastră sau rămîne aceeași. PL va vota un guvern din care va face parte. Noi sîntem pentru alianță în format trilateral. Nu cred să ne schimbăm poziția, dar decizia o ia biroul”, a menționat Ghimpu.

Președintele PL a reiterat că pentru a putea implementa cu succes reformele, Guvernul are nevoie să fie sprijinit de o majoritate parlamentară clară, și nu de una tacită.

„Considerăm totuși că fără PL nu pot fi făcute reformele în Moldova. Trebuie să se gîndească foarte bine PD-ul și PLDM-ul, care au semnat un acord. Asta e joaca de-a reformele, de-a viața oamenilor”, a punctat Ghimpu.

Anterior, Vlad Filat a anunțat că ședința în care urmează a fi supuse votului programul de guvernare și componența nominală a guvernului condus de Chiril Gaburici va avea loc joi, 19 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?