Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Şeful Penitenciarului din Soroca, reţinut pentru trafic de influenţă

16 feb. 2015,, 13:30   Societate
4449 1

Директор Сорокской тюрьмы задержан за злоупотребление служебным положением
Foto: tv7.md

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a Şefului Penitenciarului nr.6 din Soroca pentru comiterea traficului de influenţă, precum şi a unei rude de-ale sale, bănuite de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Potrivit celor constatate, şeful Penitenciarului din Soroca a pretins de la soţia unui deţinut suma de 5 mii de euro pentru a facilita eliberarea înainte de termen a acestuia. Ultimul era deţinut în Penitenciarul din Soroca, fiind condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Pe parcurs, însă, suma necesara pentru eliberarea deţinutului a fost negociată pâna la 2500 euro - bani care au şi fost transmişi şefului închisorii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale şefului Penitenciarului, cît şi a rudei sale, care, pentru a camufla urmele infracţiunii a participat în calitate de intermediar la comiterea traficului de influenţă.

Cei doi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, urmărirea penală pe acest caz fiind exercitată de Procuratura Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?