Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Veteranii războiului din Afganistan s-au adunat pentru a-şi comemora fraţii de arme

16 feb. 2015,, 09:00   Societate
4032 2
Foto: replika.md
Complexul Memorial "Feciorilor Patriei, Sfântă Amintire" a fost acoperit astăzi cu flori şi lumânări în memoria ostaşilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă din Afganistan. Cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la retragerea trupelor sovietice din această ţară, veteranii războiului, dar şi persoane oficiale au participat la un miting de comemorare a soldaţilor moldoveni.

Participanţii la luptele din Afganistan au vorbit despre vremurile când au fost nevoiţi să lupte pe pământuri străine.

"Fiecare moment al războiului, fiecare înghiţitură de apă au rămas pentru totdeauna în inimile noastre şi atâta timp cât bat ne vom aminti de aceste evenimente. Ne vom întoarce în timp prin cântecele şi filmele despre războiul din Afganistan", a declarat preşedintele uniunii veteranilor, Mihail Mocanu.

Foştii ostaşi şi-au amintit cu durere de camarazii care au murit în război.

"Eu am luptat pe câmpurile aeroportate. Sunt cercetaş şi am avut trei camarazi care, cu regret, au căzut pe câmpul de luptă din Afganistan."

"Cel mai dureros este că în zi de pace, de liniște, atunci când era foarte frumos și bine în țară, fratele cu doi ani mai mic ca mine a decedat în focul războiului din Afganistan, care nu a trebui absolut nimănui."

"A fost o adevărată grozăvie, dar totul a rămas doar în amintirea noastră. Nu vom putea uita niciodată prin ceea ce am trecut."

În războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 - 1989, au participat peste 13.000 de soldaţi moldoveni. Mai bine de 300 dintre ei au murit pe câmpul de luptă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?