X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

O caricatură apărută în Grecia cu Wolfgang Schauble în postură de nazist, calificată drept "abjectă"

13 feb. 2015,, 21:00   Externe
5261 2

Foto: rtv.net

Purtătorul de cuvânt al ministrului german al finanțelor Wolfgang Schauble a calificat vineri drept "abjectă" o caricatură publicată într-un ziar grecesc apropiat partidului de stânga la putere Syriza, care îl reprezintă pe ministrul german în uniformă, lăudându-se că vrea să facă "săpun din grăsimea" grecilor, relatează AFP.

Acest desen apărut duminică este 'abject', iar autorului său 'ar trebui să-i fie rușine', a afirmat în cadrul unei conferințe de presă Martin Jager, purtătorul de cuvânt al lui Wolfgang Schauble. 'Există principiul libertății de expresie, iar eu doresc să mă folosesc la rândul meu de acest drept', a spus Martin Jager.

Caricatura, care îl reprezintă pe Wolfgang Schauble în uniforma armatei germane, a apărut sub titlul 'negocierile au început', referitor la discuțiile privind datoria elenă și reformele economice ale țării.

'Insistăm să facem săpun din grăsimea voastră' și 'suntem gata să discutăm despre îngrășăminte din rămășițele voastre pământești', spune personajul

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, naziștii au făcut săpun și îngrășăminte din cadavrele prizonierilor exterminați, majoritatea evrei, uciși în lagărele de concentrare.

Avgi, ziar apropiat partidului Syriza al premierului Alexis Tsipras sosit la putere în Grecia la sfârșitul lunii ianuarie, și-a făcut un obicei din a-l reprezenta pe Wolfgang Schauble în uniformă de soldat german. Și în ediția de vineri a publicației a apărut o caricatură în acest sens. Cotidianul este vândut în circa 1.800 de exemplare pe zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?