X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Primăria capitalei urmează principiul „după noi, potopul” (VIDEO)

13 feb. 2015,, 18:02   Societate
6150 0

Foto: noi.md

„Un lot de teren dintr-o zonă de parc, situat vizavi de fabrica «Viorica Cosmetic», a fost vîndut cu încălcarea legislației încă în anii 90 ai secolului trecut unei persoane apropiate primarului de atunci al capitalei”, a declarat pentru NOI.md șeful Asociației Municipale „Spații Verzi”, Eliferie Haruța.

NOI.md a scris nu o singură dată că funcționarii, în frunte cu primarul general al capitalei și judecătorii, le oferă titularilor construcțiilor cele mai bune locuri în parcuri și alte spații verzi, care, de rînd cu arhitectura, creează imaginea orașului. Însă cel mai important este că aceste construcții distrug zonele de recreere, locurile de odihnă ale chișinăuienilor, unde se pot juca copiii și plimba adulții. Chiar dacă companiile de construcție de regulă dispun de toate documentele necesare, însăși eliberarea acestora contravine legislației .

Din cîte s-a dovedit, acest fenomen are rădăcini adînci și a apărut încă în perioada postsovietică. La fel s-a întîmplat și în cazul parcului de pe strada Mesager din cartierul Sculeni. Cu toate că Eliferie Haruța afirmă că lotul respectiv a fost vîndut încă în anii 90, la ÎS „Cadastru” tranzacția datează cu sfîrșitul lunii august 2003: unul dintre locurile preferate de odihnă al locuitorilor din preajmă a fost vîndut firmei „Trafic-Service” SRL, care deja după o lună a împărțit lotul în cinci părți, pe care le-a vîndut separat unor persoane particulare pentru construcții.

În prezent, aici nu se construiește nimic, cum nu s-a construit nici în acești ani. Loturile de pămînt trec din mînă în mînă, iar fostul parc s-a transformat într-o gunoiște neamenajată. Din obișnuință, pe unicul trotuar care s-a mai păstrat se plimbă localnicii care trăiesc aici de mult timp și își amintesc cu tristețe de timpurile cînd parcul era amenajat și frumos.

Este un peisaj trist, dar și mai trist devine atunci cînd știi că actuala conducere a orașului nu doar că nu-și face griji de ceea ce se întîmplă, ci continuă cu indiferență să distrugă copacii, iar deseori vînd sectoare întregi de parc celor cu buzunarele pline.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?