X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Festivalul „Două maluri prinse-n horă” la Chișinău

12 feb. 2015,, 17:45   Societate
4452 0

Foto: allfun.md

Pe 21 februarie, începînd cu ora 18.00, în Sala Mare a Palatului de Cultură al Feroviarilor va avea loc un concert al ansamblului de dansuri populare „Veselia” din Chișinău, împreună cu invitații speciali – colectivul artistic „Duz Ava” din Comrat, Cristina Serbin și alții.

Pe o singură scenă se vor împleti dansurile populare moldovenești, rusești, ucrainene, bulgare și găgăuze. Acțiunile sînt parte a proiectului „Două maluri prinse-n Horă”, care se desfășoară cu suportul financiar al Uniunii Europene și PNUD în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”.

Proiectul este implementat de Asociația Culturală „Veseli” și colectivul coregrafic „Raduga” și are drept scop apropierea comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului și consolidarea încrederii reciproce prin intermediul propagării valorilor și tradițiilor culturale strămoșești, a dansului și cîntecului popular autohton, inclusiv al minorităților etnice care conviețuiesc în Moldova.

Proiectul presupune un transfer de experiență de la colectivul artistic din Chișinău către cel din Tiraspol prin montarea dansurilor populare moldovenești și învățarea cîntecelor populare și colindelor, confecționarea costumelor de dans de către meșterii populari, orchestrarea și înregistrarea pieselor muzicale și organizarea unor repetiții deschise pentru coregrafii colectivului „Raduga” (Tiraspol).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?