X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Leancă, decepționat de hotărîrea Parlamentului (VIDEO)

12 feb. 2015,, 14:40   Politică
6056 4

Leancă, decepționat de hotărîrea Parlamentului
Foto: noi.md

Ceea ce s-a întîmplat astăzi este expresia unei impotențe politice, a declarat premierul Iurie Leancă după eșecul suferit astăzi în Parlament. Politicianul a precizat că negocierile privind formarea unei majorități parlamentare între cele trei partide proeuropene trebuie reluate de urgență, notează NOI.md.

„Nu găsesc un moment mai jenant ca acum. Motivul este simplu: e imposibil să le explic moldovenilor de ce după votul obținut de trei partide la alegeri, noi nu am reușit să clădim o majoritate funcțională. Trebuie să relansăm de urgență negocierile privind crearea unei noi majorități. Ceea ce a fost astăzi este expresia unei impotențe politice”, a spus Leancă după ședința legislativului.

Iurie Leancă a menționat că va accepta din nou nominalizarea la funcția de premier doar dacă PL, PD și PLDM vor ajunge la o înțelegere în acest sens și el va deveni candidatul comun al acestor trei partide.

„Nu cred în alianțe minoritare. În calitate de membru al fracțiuni PLDM, voi insista ca de urgență să reluăm aceste discuții, să refacem această alianță funcțională, care are nevoie cetățeni. Pornesc de la simpla logică că ea nu este funcțională”, a menționat Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?