X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Putin anunţă că s-a ajuns la un acord

12 feb. 2015,, 13:45   Externe
6353 6

Путин: На переговорах в Минске было достигнуто соглашение
Foto: ruvr.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că la negocierile de la Minsk s-a ajuns la un acord pentru încetarea focului în estul Ucrainei. Armistiţiul ar urma să intre în vigoare în data de 15 februarie.

"Am reușit să ajungem la un acord în (chestiunile) esențiale", a declarat Putin.

De asemenea, cei patru lideri au convenit asupra retragerii armamentului greu. Putin a mai declarat că Ucraina trebuie să implementeze reforma constituţională, care să garanteze drepturile civililor din regiunea Donbas.

Practic, documentul are la bază și actualizează acordul de încetare a focului la care s-a ajuns în septembrie anul trecut, tot în urma unor negocieri la Minsk, dar care nu a fost niciodată implementat, precizează The Wall Street Journal.

Punctele prevăzute în documentul negociat la Minsk sunt următoarele, potrivit pravda.ru.

- Retragerea de arme grele ar trebui să înceapă cel târziu a doua zi după încetarea focului și să fie finalizate în termen de 14 zile;

- Zona de siguranță pentru artilerie grea în Donbas ar trebui să fie de la 50 la 140 km;

- OSCE ar trebui să asigure monitorizarea și verificarea încetării focului din prima zi de retragere a tehnicii militare;

- Reforma constituțională în Ucraina ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului 2015;

- Retragerea de pe teritoriul Ucrainei a armelor străine şi a echipamentului militar trebuie să aibă loc sub supravegherea OSCE.

Întrevederea dintre Petro Poroşenko, Vladimir Putin, Angela Merkel şi Francois Hollande au început aseară şi au durat mai mult de 14 ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?