Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fostul deputat Guma riscă să facă pușcărie în Moldova

11 feb. 2015,, 11:17   Politică
5730 3

Foto : noi.md

Tribunalul București a solicitat autorităților Republicii Moldova recunoașterea și executarea sentinţei penale în cazul fostul deputat democrat Valeriu Guma. Pachetul de documente cu solicitarea condamnării fostului parlamentar au ajuns la autorităţile moldovene la sfîrșitul anului 2014, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit viceministrului Justiției Vladimir Grosu, în prezent autoritățile adună pachetul necesar de date pe marginea acestui caz, iar ulterior Ministerul se va adresa în judecată. Decizia privind executarea sentinței de condamnare la închisoare a lui Guma urmează a fi luată de instanță, spune viceministrul.

„Cred că în cel mult o lună, două documente vor ajunge într-o instanţă de judecată care va decide soarta lui Valeriu Guma”, afirmă Vladimir Grosu.

Menționăm că, în aprilie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție din România a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel București, care l-a condamnat pe Valeriu Guma la patru ani de închisoare pentru corupție pasivă și activă. Ulterior, Guma a fost anunțat în căutare de Interpol, în vederea arestării și executării sentinței, însă așa și nu a fost reținut. Ex-deputatul nu și-a recunoscut vina, afirmînd că dosarul său a fost o înscenare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?