Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Țîrdea: Dacă Leancă nu trece ca premier, va scinda partidul

6 feb. 2015,, 17:45   Politică
11190 5
Foto : europalibera.org
Șansele lui Iurie Leancă de a fi reales în funcția de premier sînt incerte, opinează deputatul socialist Bogdan Țîrdea. În opinia parlamentarului, PCRM dezaprobă candidatura lui Leancă, întrucît ar avea o altă agendă politică, PL nu ar fi suficient de motivat pentru a-și oferi voturile, iar PD ar putea fi interesat de menținerea ex-premierului în parlament, nu în guvern, scrie Țîrdea pe blogul său.

Potrivit deputatului, conducerea PLDM se află într-o dilemă, în condițiile în care, devenind parlamentar, Leancă ar putea scinda fracțiunea, spune Țîrdea.

„Gruparea Leancă s-a consolidat vizibil. În jurul acestuia s-a creat un grup de interese destul de influent. Devenind un simplu deputat, acesta la sigur va scinda fracțiunea PLDM, ceea ce va slăbi verzii, reducînd și mai mult din influența politică a lui Vlad Filat. Mai logic ar fi pentru Filat votarea guvernului Leancă de către liberali, ca în 2016, Leancă să fie demis la pachet cu toți miniștrii liberal-democrați. În viziunea noastră, majoritatea miniștrilor PLDM sînt oamenii lui Leancă. Astfel, aceștia vor fi eliminați la pachet, iar Leancă va fi exclus din sistemul politic. Fracțiunea PLDM în așa mod își păstrează integritatea”, se arată în articolului lui Bogdan Țîrdea.

Pe de altă parte, spune deputatul, PCRM categoric nu va putea vota guvernul Leancă, în urma moțiunilor de cenzură înaintate împotriva premierului. Cît privește liberalii, Bogdan Țîrdea sugerează că aceștia nu vor avea de cîștigat nimic, în urma votării noului guvern. „Și unde e logica? Ce cîștigă Ghimpu? PL va purta răspundere politică pentru orice acțiune a guvernului. Iar peste un an Leancă ar putea fi demis”.

„În aceste condiții, candidatura Nataliei Gherman pare a fi o figură de compromis pentru PD, PLDM, PCRM”, conchide Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?