X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Japonezii îşi propun să susţină cultivarea zarzavaturilor în Moldova

5 feb. 2015,, 11:45   Economie
4864 3
Япония намерена поддержать производство овощей в Молдове
Foto: astrobi.ru
Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA) îşi propune să susţină cultivarea zarzavaturilor în Moldova prin metoda hidroponică, adică fără a le planta în pământ.

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare în exerciţiu, Vasile Bumacov, a declarat că graţie sprijinului Guvernului nipon, este realizat un studiu de fezabilitate. În cazul în care va fi unul pozitiv, Moldova va beneficia de investiţii de 12 milioane de dolari.

„Am avut o întrevedere cu reprezentanţii firmei din Tokio, una din primele care a dezvoltat această metodă de cultivare a salatei. Hidroponica este o nouă metodă de cultivare intensivă a zarzavaturilor, folosită pentru prima dată în Japonia, care se bazează pe metode folosite încă în 1957. Nu sunt folosite îngrăşăminte chimice de niciun fel şi nici pesticide. Se pot obţine mai multe recolte pe an, de exemplu, salata poate fi recoltată până la 20 de ori pe an, iar viteza de creştere este dublă faţă de metodele tradiţionale”, a relatat oficialul.

Vasile Bumacov a menţionat că în Republica Moldova va creşte astfel consumul de legume şi această metodă este foarte bună pentru a fi pusă în aplicare. „Este o idee interesantă ce oferă o perspectivă de colaborare promiţătoare. Vom putea să şi exportăm legume, nu doar să le creştem pentru consum intern”, a opinat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?