Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Tergiversarea învestirii noului guvern înseamnă amînarea reformelor structurale – opinie

3 feb. 2015,, 13:45   Politică
4353 2
Foto: politik.md
„Tergiversarea învestirii unui nou guvern la Chişinău înseamnă amînarea reformelor structurale în Republica Moldova", consideră ambasadoarea Comisiei Europene în România, Angela Filote.

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul unui interviu acordat României Libere, ambasadoarea afirmă că Uniunea Europeană îşi doreşte parteneri credibili la Chişinău, care să continue procesul de integrare europeană a ţării.

Oficialul european s-a arătat îngrijorată de prelungirea crizei de formare a unui nou guvern la Chişinău.

"În Republica Moldova, cu cît această perioadă se prelungeşte, cu atît se vor amîna reformele structurale. E nevoie de o soluţie proeuropeană şi proreforme. Moldova este statul cel mai avansat în discuţiile cu noi din cadrul Parteneriatului Estic şi vorbim deja despre eliminarea vizelor", a declarat Angela Filote.

În ceea ce priveşte şansele Republicii Moldova de a deveni candidat de aderare la UE, Angela Filote a menţionat că tratatul UE spune că orice stat care îndeplineşte criteriile de la Copenhaga poate adera la UE.

"Deci există o perspectivă clară europeană pentru Moldova. În acelaşi timp, ştim cît de greu i-a fost României să îndeplinească aceste criterii. Moldova are, în plus, şi o altă mare problemă: conflictul îngheţat din Transnistria şi interesele Rusiei faţă de acest spaţiu. Pentru Moldova provocarea este mult mai mare, dar ca în orice întreprindere grea, important e să se facă paşii corecţi în direcţia corectă", a adăugat Angela Filote.

Întrebată dacă o coabitare eurocomunistă la Chişinău ar fi riscantă, ambasadoarea a menţionat că "noi lucrăm cu orice guvern ales democratic şi care face opţiunea proeuropeană".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?