Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a participat la un Atelier privind migraţia ilegală

3 feb. 2015,, 10:15   Societate
4810 0
Foto: vzglead.md
În capitala Poloniei a avut loc primul Atelier din cadrul Proiectului Pilot 5 privind migraţia ilegală. La evenimentul organizat de către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Polone, a participat şi Victor Martin, secretar la Ambasada Moldovei la Varşovia.

Subiectele întrunirii s-au axat, în special, pe experienţele statelor din cadrul Procesului de la Praga privind stabilirea identităţii şi/sau naţionalitatea migranţilor ilegali. Concomitent, având în vedere impactul jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la practicile naţionale în ceea ce priveşte, combaterea migraţiei ilegale, au fost analizate şi unele hotărâri ale instanţelor referitoare la migraţia ilegală.

La eveniment au participat reprezentanţi din 15 ţări din cadrul Procesului de la Paga (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Georgia, Ungaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina), precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

Proiectul Pilot 5 este implementat în comun de către Polonia şi România, începând cu luna noiembrie 2014. Scopul acestuia este de a consolida capacităţile statelor participante în domeniul combaterii migraţiei ilegale prin transferul de cunoştinţe şi de bune practici cu privire la stabilirea identităţii şi migranţilor ilegali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?