Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

În Transnistria a fost prelungit termenul de introducere a automobilelor mai vechi de 10 ani

29 ian. 2015,, 11:00   Economie
3731 2
Foto: novostipmr.com
Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN a depășit miercuri vetoul pronunțat de liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, asupra modificărilor la legislație, care prelungesc încă cu un an termenul de introducere în Transnistria a mijloacelor de transport mai vechi de 10 ani.

Agenția „Infotag” relatează, cu referire la pagina oficială a legislativului regiunii, că pentru aceasta au votat 29 de deputați din 41.

Șevciuk consideră că importul autovehiculelor vechi are un impact negativ asupra ecologiei, contribuie la scăderea securității rutiere, în plus, nu există posibilități pentru utilizarea lor după uzură.

Parlamentarii însă sînt convinși că, din cauza nivelului scăzut de trai și reducerii puterii de cumpărare, populația din Transnistria nu are posibilitatea să importe automobile mai noi și, respectiv, mai scumpe.

„Din cauza interdicției asupra introducerii mașinilor vechi, bugetul are pierderi, pe cînd aceste mijloace ar putea fi direcționate spre finanțarea ajutoarelor suplimentare lunare pentru pensionari. În afară de faptul că vecinii creează restricții pentru republică, noi singuri ne autoizolăm. În economie există o interconexiune strînsă. Doar proprietarii autovehiculelor importate, care circulă pe drumurile noastre, alimentîndu-le, mai achită și accize la carburanți și lubrifianți. Mijloacele percepute de pe urma accizelor completează bugetul și Fondul rutier”, a spus șeful Comitetului pentru politică economică, buget și finanțe, Oleg Vasilatii.

Deputații au mai menționat că pentru soluționarea problemelor abordate de președinte nu e obligatoriu să se recurgă la interdicții. Spre exemplu, ar putea fi majorate taxele vamale pentru mijloacele de transport cu vîrsta de peste 10 ani, pentru ca importul lor în Transnistria să fie dezavantajos pe viitor.

„Să nu uităm că reparația automobilelor reprezintă și dezvoltarea businessului mic sub forma numeroaselor servicii auto, ce asigură ocuparea forței de muncă a populației”, a menționat deputatul Oleg Horjan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?